Artikler

Fodboldrejser – 3 areaner du bare skal opleve!

Hver weekend drager mange danskere ud i det store fodboldeuropa på en fodboldrejse. En stor del tager på besøg hos de største klubber, mens andre tager ud på mindre stadions, hvor der er en unik oplevelse i vente. Søger du lidt inspiration til din næste fodboldrejse? Så læs med i denne artikel, hvor vi kommer med 3 arenaer, du skal bare skal opleve.

Wanda Metropolitano – Atletico Madrid

Wanda Metropolitano er til dagligt hjemmebane for den spanske storklub Atletico Madrid. Klubbens tidligere stadion Vicente Calderon var en unik oplevelse med en helt fantastisk stemning. Trods at Wanda er flyttet langt fra det gamle stadion, har Atletico og fansene alligevel formået at tage en god stemning med. Besøger du stadion til en kamp i Champions League eller mod en af de andre spanske topklubber, kan der virkelig komme damp under kedlerne. Wanda er desuden et utrolig smukt og meget moderne stadion, som enhver fodboldfan bør opleve. Stadionet danner rammen for Champions League finalen i 2019.

Celtic Park – Celtic F.C

Den skotske mastodont Celtic F.C har til dagligt hjemme på Celtic Park i Glasgow. Celtic har de senere år haft et massivt overtag i den skotske liga, hvor der nærmest har været monopollignende tilstande. De evige konkurrenter Rangers blev for nogle år siden tvangsnedrykket grundet dårlig økonomi men er nu tilbage i den bedste skotske række som førsteudfordrer til Celtic. Kampene internt mellem de to Glasgow klubber kaldes for ”Old Firm” og bør være på enhver fodboldelskers bucketliste. Til alle kampe på Celtic Park synger fansene ”You will never walk alone”, hvilket er en helt unik oplevelse.

Signal Iduna Park – Borussia Dortmund

”Den gule mur” er et fænomen på Signal Iduna Park, som ikke findes i samme stil andre steder i verden. Alle Dortmunds inkarnerede fans står i den ene ende. Det, sammen med utrolige tifoer, bannere og slagsange skaber en stemning, der ikke kan findes mange andre steder i fodboldverdenen. De tyske klubber har generelt rigtig stor succes med at tiltrække fans til kampene. Priserne er til at betale for de fleste, og så bliver der gjort meget ud af helhedsoplevelsen på de tyske stadions. Signal Iduna Park er bestemt ingen undtagelse.

Er en fodboldrejse dyr?

Prisen på en fodboldrejse kommer i høj grad an på, hvilken kamp du skal se. Du kan finde billige hoteller eller booke et billigt værelse på Airbnb i de fleste europæiske storbyer, ligesom det også er muligt at finde billige flybilletter, hvis du rejser enten tidligt eller sent om aftenen. Det der hurtigt kan blive dyrt på en fodboldrejse, er billetprisen. Skal du se en Champions League kamp i slutspillet, kan billetprisen hurtigt løbe op i adskillige tusinde kroner. Billetprisen påvirkes også af placeringen på stadion. Vil du have en god plads på langsiden, vil prisen være højere.

Kan jeg låne til en fodboldrejse?

Det er hos nogle rejseudbydere muligt at splitte betalingen op på fodboldrejsen. Et alternativ er at tage et kviklån for at finansiere fodboldrejsen. Et kviklån er et lån med hurtig udbetaling, der primært udbydes af online banker og låneudbydere. Kravene for at blive godkendt til et kviklån er generelt lave, og du skal sjældent stille sikkerhed for lånet. Før du tager et kviklån for at købe en fodboldrejse, skal du dog være opmærksom på, at omkostningerne ved denne lånetype ofte er høje. Det gælder både i forhold til renten men også i forhold til diverse gebyrer. Hvis du eksempelvis ønsker at tage et kviklån på 5.000 til finansiering af din fodboldrejse, skal du forvente at skulle betale nogle flere penge tilbage, da der kommer renter og gebyrer på lånet. Derfor vil det være bedst at spare op til rejsen set ud fra et økonomisk synspunkt.